Mijn favorieten

EPA advies

Energie is kostbaar, wees bewust! Als EPA-adviseur treed ik graag voor u op.

De energiezuinigheid van uw woning heeft invloed op de waarde ervan. Hoe energiezuiniger uw woning is, des te waardevoller uw woning wordt!

Vanaf 2015 bent u als verkoper / verhuurder verplicht uw woning te verkopen / verhuren met een definitief energielabel.

Vanaf 1 januari 2015 moeten alle woningeigenaren hun wettelijk energielabel aanvragen en registreren. Dit wettelijke label is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van de woning.

Vanwege ons bewijs van vakbekwaamheid "Opname Energielabel woningbouw" en ons bewijs van vakbekwaamheid  "Epa-adviseur Energielabel woningbouw"  kunnen wij ook voor u optreden als onafhankelijk deskundige en kunnen wij uw voorlopige energielabel definitief maken.

Het energielabel wordt bepaald op basis van een beperkt aantal; energetische kenmerken van de woning. Alle woningkenmerken zijn vooraf ingevuld en ook ziet de woningeigenaar een indicatie van de labelklasse van zijn woning.In de nieuwe systematiek ontvangen alle woningeigenaren een voorlopig energielabel, dat zij zelf moeten omzetten in een definitief label als zij hun woning willen verkopen of verhuren. Dit gebeurt via een webtool waarin de woningeigenaar zelf gegevens aanlevert over zijn woning, bijvoorbeeld ten aanzien van isolatie, verwarming en glas. De erkend deskundige checkt deze gegevens en valideert de bewijsstukken in de webtool van RVO.nl. Vervolgens ontvangt de woningeigenaar het definitieve energielabel van RVO.nl. 

Klik op onderstaande link voor onze hulp bij aanvragen van het definitieve energielabel:
https://static.realworks.nl/cms/905632/Handleiding voor definitief energielabel.pdf

Bij Boertjes Dedemsvaart kunnen wij voor u nagaan of u een energielabel nodig heeft en of er op uw adres al een energielabel is gevestigd. Indien er nog geen energielabel op het adres is gevestigd en deze wel nodig is, dan weten wij waar u dit kunt verkrijgen.

Bij Boertjes Dedemsvaart hebben we als geen ander verstand van woningen en bekijken we in veel gevallen al uw huis van boven tot onderen vanwege de taxatie van uw woning. Het is dan erg handig voor u als wij tegelijkertijd de energiezuinigheid van uw woning vaststellen.

Een energieprestatieadvies (EPA) dat na 1 juli 2002 is opgesteld door een gecertificeerd adviseur en niet ouder is dan 10 jaar volstaat ook. Een EPA is een maatwerkadvies om woningen energiezuiniger te maken.